Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Представят публично проект за младежки център

  11.08.2021 11:38
Представят публично проект за младежки център

Предстои публично представяне на проекта за младежки център в Монтана

Какви работни места ще се открият в новия Младежки център в Монтана? С какви дейности институцията ще заинтригува младите хора? Как работят вече изградените центрове в страната? Това са част от въпросите, чиито отговори ще станат ясни на публичното представяне на проекта „Изграждане на Младежки център в град Монтана”. То ще се проведе на 12 август по повод  Международния ден на младежта.

Събитието ще започне в 10 ч. с кратка програма на танцови формации от Общински младежки дом, който ще бъде и домакин. Мултимедийна презентация ще представи визията за новия Младежки център като пространство за личностно развитие, доброволчество и инициативи.

Тъй като предстои да бъдат обявени вакантни позиции за младежки работници и образователни медиатори, бъдещите кандидати ще бъдат ориентирани в какво се изразява младежката работа и какви са критериите за участие в конкурса. Своя практически опит ще споделят представители на Младежки център – Враца, който бе открит преди 5 години. Непосредствените си впечатления от Младежки център – Добрич, ще сподели Сигридур Каменова - завеждащ Превантивно-информационен център към ОСНВ – Монтана, която участва в Летен лагер с екологична насоченост там.

Публичното представяне ще завърши с дискусия за очакванията към Младежкия център в Монтана. В нея ще се включат представители на местната власт, образователни и културни институции, Регионалната служба по заетостта, Бюрото по труда, младежки организации от неправителствения сектор, доброволци, младежи с интерес към събитието.

Проект BGLD-2.001-0004 „Изграждане на Младежки център в град Монтана” е финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“. Неговата 4-етажна сграда ще бъде построена в парк „Огоста”, където вече се подготвя за първа копка отредения от общината терен.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати