Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Образование

Врачанска ученичка с престижна награда от МОН

  19.08.2021 21:47
Врачанска ученичка с престижна награда от МОН

Гергана Конова е една от 29-те зрелостници в страната, които получиха Национална диплома за отличие от Министерството на образованието и науката

На 19-ти август 2021г. в кабинета по история в Средно училище „ Христо Ботев“- Враца се проведе официално тържество,  по повод  връчването на почетното отличие  „Национална диплома“ на Гергана Ангелова Конова.

През настоящата учебна година Гергана  Конова завърши средното си образование с успех в дипломата  Отличен  (6.00)  по всички учебни предмети от целия курс на обучение  в гимназиален етап, както и Отличен (6.00) от държавните зрелостни изпити по български език и литература и английски език. Тя е една от 29 – те зрелостници в страната, които получават престижното отличие „ Национална диплома“ от Министерството на образованието и науката.

Националната диплома връчи  Лорета Колева, началник на Регионалното управление на образованието- Враца. В  своето обръщение тя сърдечно поздрави Гергана за постигнатия изключителен успех и ù  пожела със същата целеустременост да покорява нови върхове. Освен дипломата отличничката получи от Министерството на образованието и науката и четец за електронни книги.

Директорът на училището Виктор Кръстев, изрази задоволство и гордост, че за пореден път на възпитаник на Средно училище „ Христо Ботев“ – Враца се присъжда това високо отличие.  Кръстев отбеляза, че с успеха си  Гергана Конова оставя своето име в 200-годишната история на училището.

Пожелания за нови успехи и сбъднати мечти отправиха роднини, учители  и приятели на Гергана, които  присъстваха, за да споделят този вълнуващ момент.

Последни
Анкета
За кой ще гласувате на Парламентарните избори на 2 октомври 2022 г.?

Резултати