Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Монтана

Започна пролетното почистване и изкърпване на улици в Монтана

  01.04.2022 17:50
Започна пролетното почистване и изкърпване на улици в Монтана

От 1-ви април стартира косенето на зелени площи, миенето на улици, кастренето на дървета и пускането на  четирите фонтана в Монтана, съобщи кметът Златко Живков на редовния си петъчен брифинг.

Работи се на 25 обекта текущ ремонт на улици в  града и 8 от селата. Основен ремонт ще бъде направен на пет паркинга  с най-малко 150 паркоместа.  Възможността за изпълнението на тази част от строителната програма за годината се дължи на местни приходи и скорошното приемане на бюджета на общината. Само за март са събрани  2,3 милиона лева от данъци и такси, уточни Живков и благодари на всички граждани и фирми,  внесли задълженията си през първите три месеца на годината. Той припомни, че до края на месеца важи 5-процентната отстъпка за тези, които предстои да го направят.

За пръв път на 1-ви  април ще спре отоплението за обществените сгради, които са на общинска издръжка като заповедта изключва детските ясли, градини и училища. Там ръководствата, като второстепенни разпоредители на бюджета, ще могат да включват отопление в дните с по-ниски температури, каза Живков.