Враца плюс - вести от Дунав до Балкана
Вести от Дунав до Балкана
Враца

Областният управител прие делегация от три държави

  20.05.2022 18:33
Областният управител прие делегация от три държави

На 19.05.2022 г. областният управител Стефан Красимиров посрещна в Областна администрация – Враца делегация от  Белгия, Италия и Испания. Събитието бе в рамките на проект "Диалог за иновации и местно развитие" (DIALOG), финансиран от Програмата за междурегионално сътрудничество ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА 2014-2020, изпълняван от Търговско промишлена палата – Враца, в партньорство с организации от 5 европейски страни – Германия (Lower Saxon Ministry for Federal and European affairs and Regional development), Белгия (ESF Flanders), Швейцария (Ticino Canton Education, culture and sport department VET Division), Испания (Junta de Comunidades of Castilla-La Mancha) и Италия (FTC). Водещ партньор по проекта е автономната провинция Тренто (Италия).

След като бяха приветствани с добре дошли от областния управител и заместник областния управител Красимир Колев, присъстващите бяха запознати с дейността на Областна администрация – Враца, с актуалните съвети и комисии към нея и с техните функции. Гостите проявиха интерес към териториалното устройство на страната и бяха информирани за броя на областите, общините и населението в тях, за правомощията и взаимодействието на областния управител с кметовете на общини  и общинските съвети.

В края на срещата областният управител Стефан Красимиров пожела на гостите ползотворно пребиваване във Враца и успех при изпълнението на програмата. Той заяви, че се надява да продължи сътрудничеството и в бъдеще между техните региони и област Враца.